Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Skrzydełka w orzechowej panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Podawać z ryżem lub frytkami.

Skrzydełka w orzechowej panierce

Składniki:

Skrzydełka w orzechowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w orzechowej panierce
Skrzydełka oprószyć solą i pieprzem i odstawić na 15min.Orzeszki drobno posiekać lub zmielić,wymieszać z tartą bułką,1 łyżeczką granulowanego czosnku i papryki,jajko roztrzepać.Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju,skrzydełka opanierować w jajku i przygotowanej panierce,kłaść na dobrze rozgrzany olej i usmażyć na złoty kolor ok.10-15min.