katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Skrzydełka w orzechowej panierce 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne skrzydełka w panierce.

Skrzydełka w orzechowej panierce 2

Składniki:

Skrzydełka w orzechowej panierce 2

 

 

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w orzechowej panierce 2
Skrzydełka obieramy, myjemy, odcinamy końcówki i obgotowujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Wyjmujemy, osączamy i przestudzamy. Orzechy drobniutko kroimy, dodajemy do nich niewielką ilość bułki tartej i mieszamy. Jajka roztrzepujemy, można z łyżką wody. Skrzydełka lekko oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w jajku i orzechach. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto nie dopuszczając do zbyt dużego zrumienienia.

Tagi:

jajko tarta jajka