Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Skrzydełko z kurczaka w chrupiącej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mięso z kurczaka ugotowane z dodatkiem warzyw i przypraw, panierowane w płatkach kukurydzianych jest bardzo smaczne.

Skrzydełko z kurczaka w chrupiącej panierce

Składniki:

Skrzydełko z kurczaka w chrupiącej panierce

 

 

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełko z kurczaka w chrupiącej panierce
Mięso umyć, włożyć do wody, dodać obraną włoszczyznę, liść laurowy, kostkę rosołową, pieprz i lubczyk, gotować do miękkości. Ugotowane mięso wyjąć z rosołu, usunąć skórę. Jajko wbić do miseczki, dodać majonez, przyprawę curry i wymieszać. Przygotowane mięso obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i obtoczyć w pokruszonych płatkach. Włożyć na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor.