Sposób przygotowania:
Skumbria
Filety lekko osolić i pozostawić je na 1 - 2 godziny. W tym czasie ugotować lekko osolony wywar z włoszczyzny. Po ugotowaniu włoszczyznę należy wyjąć i w tym wywarze ugotować ryby (5-10 minut). Wyjąć i ułożyć na płaskim pólmisku.
Cebulę pokroić w talarki i próżyć na oleju, systematycznie mieszając. Ważne jest, aby nie doprowadzić do zarumienienia cebuli. Następnie wlać taką ilość wywaru pozostałego po ugotowaniu ryby, aby konsystencja sosu była zawiesista. Dodać koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, liść laurowy, sól i cukier do smaku. Gorącym sosem zalać ugotowane ryby. Pozostawić do wystygnięcia. Podawać schłodzone już po 2-3 godzinach od przyrządzenia.
Danie jest wyborne. Życzę smacznego.
Cebulę pokroić w talarki i próżyć na oleju, systematycznie mieszając. Ważne jest, aby nie doprowadzić do zarumienienia cebuli. Następnie wlać taką ilość wywaru pozostałego po ugotowaniu ryby, aby konsystencja sosu była zawiesista. Dodać koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, liść laurowy, sól i cukier do smaku. Gorącym sosem zalać ugotowane ryby. Pozostawić do wystygnięcia. Podawać schłodzone już po 2-3 godzinach od przyrządzenia.
Danie jest wyborne. Życzę smacznego.
MANIA_czyk
Baka9