Sposób przygotowania:
Sladkaya kolbasa - czyli słodka kiełbasa
W rondelku mieszamy jajko, cukier, mleko i kakao, przyprawę do dań słodkich, zagotowujemy na wolnym ogniu często mieszając. Odstawiamy do wystudzenia. Masło rozpuszczamy. D miseczki wrzucamy rozdrobnione herbatniki, orzechy. Masę czekoladową mieszamy z masłem, zalewamy herbatniki, dokładnie mieszamy.
Na blat układamy folię spożywczą nakładamy wzdłuż połowę naszej masy, zwijamy ( na kształt kiełbasy:) z dwóch końców foli dociskamy masę do środka aby była bardziej ubiita, końce zawijamy w węzeł lub wiążemy gumką.
Odstawiamy deser na noc do lodówki.
Na blat układamy folię spożywczą nakładamy wzdłuż połowę naszej masy, zwijamy ( na kształt kiełbasy:) z dwóch końców foli dociskamy masę do środka aby była bardziej ubiita, końce zawijamy w węzeł lub wiążemy gumką.
Odstawiamy deser na noc do lodówki.
Niuniaczka
Netka