aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Śląski żurek z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny żurek z pieczarkami

Śląski żurek z pieczarkami

Składniki:

Śląski żurek z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Śląski żurek z pieczarkami
Żeberka opłukać, pokroić na większe kawałki i włożyć do garnka. Zalać około 2 litrami wody. Przykryć i gotować na małym ogniu około 40 minut. Następnie wrzucić do wywaru obrany ząbek czosnku oraz pokrojone na kawałki pieczarki. Gotować całość do momentu aż mięso i pieczarki będą miękkie. Do przygotowanego wywaru wlać żurek, wymieszać i zagotować. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z ziemniakami.