2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1487]

Slawońska zupa fasolowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Zupa fasolowa na obiad.......

Slawońska zupa fasolowa

Składniki:

Slawońska zupa fasolowa

 

Sposób przygotowania:

Slawońska zupa fasolowa
Fasolę zależ ciepłą wodą zostawić na noc do namoczenia. Następnego dnia ugotować do miękkości .Cebulę pokroić w kostkę razem z boczkiem przesmażyć chwilę na patelni dodać do fasolki,dodać przyprawy ,oraz pokrojoną kiełbasę ,pomidora pokroić na ćwiartki i też włożyć do zupy . Przygotować zasmażkę ze smalcu i mąki i wlać ją do zupy wymieszać doprawić ewentualnie do smaku solą i pieprzem chwilę pogotować . Gorącą podawać z pieczywem.