pierniczkowo

pierniczkowo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Śledź do słoika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakowite świąteczne śledziki.

Śledź do słoika

Składniki:

Śledź do słoika

 

  • 600 g płatów śledziowych
  • 2 cebule
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka curry
  • sól
  • pieprz
  • musztarda do posmarowania śledzi

Sposób przygotowania:

Śledź do słoika
Śledzie moczymy w wodzie (najlepiej przez całą noc). Śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, następnie doprawiamy pieprzem, solą i curry. Każdy kawałek ryby smarujemy musztardą. Do słoika na dno układamy na przemian warstwę cebuli i śledzi. Całość zalewamy olejem. Słoik zakręcamy i wstawiamy do lodówki.