iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Śledź na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Śledzie kroimy w kostkę dodajemy do rondla, i jeszcze chwile wszystko dusimy. Podajemy ciepłe, chociaż na zimno też jest smaczne.

Śledź na ciepło

Składniki:

Śledź na ciepło

 

  • 0,5 kg śledzia kwaszonego,
  • 1 cebula mała,
  • 2 pomidory,
  • 2 marchewki,
  • 3 łyżki keczupu łagodnego,
  • szczypta pieprzu,
  • łyżeczka soli,
  • 2 listki laurowe,

Sposób przygotowania:

Śledź na ciepło
Śledzie moczymy w wodzie 10 min, następnie odsączamy. Pomidory parzymy zdejmujemy skórkę siekamy, przekładamy do rondla, dolewamy 1/3 szklanki wody i dusimy. Marchew kroimy w słupki, cebulę w piórka, dodajemy do pomidora razem z listkami laurowymi i dusimy wszystko 15 min, następnie dodajemy keczup solimy i pierzymy.