jumawi

jumawi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 46]

Szaszłyki ze śledzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

szaszłyki na ciepło inaczej

Szaszłyki ze śledzi

Składniki:

Szaszłyki ze śledzi

 

  • 1 kg płatów ze śledzi
  • 25 dag przerośniętego wędzonego boczku
  • 8 średnich czerwonych cebul
  • pieprz ziołowy grubo mielony

Sposób przygotowania:

Szaszłyki ze śledzi
Śledzie moczymy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Płaty śledzi i boczek kroimy w grubszą kostkę, cebulę w ósemki. Nadziewamy na patyczki śledź-boczek-cebula i posypujemy ziołowym pieprzem. Pieczemy 20-30 min w średnio nagrzanym piekarniku.

Tagi:

śledzie