Sposób przygotowania:
Śledź pieczony
PRZYGOTOWANIE: Śledzia myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Rodzynki namaczamy w 1 łyżce octu balsamicznego wymieszanego z 2 łyżkami wody, odstawiamy na godzinę. Po tym czasie odcedzamy. Cebule kroimy na talarki i podsmażamy na oleju, pod koniec dodajemy łyżkę octu balsamicznego (uwaga może pryskać) i jeszcze przez pół minuty podsmażamy. Odkładamy do wystudzenia. Odcedzone rodzynki oraz wystudzoną cebule przekładamy do jednej miski dodajemy koncentrat i przyprawiamy pieprzem. Wszystko razem mieszamy i umieszczamy wewnątrz śledzia, którego posypujemy solą oraz koperkiem. Tak przygotowaną rybę układamy w rękawie do pieczenia i całość przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy 25 minut w 290 stopniach, po tym czasie rozcinamy folię i jeszcze zapiekamy przez 10 minut. Życzę smacznego :)