SUPERPRZEPIS

Śledź smażony w migdałach

  • 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7
Śledź smażony w migdałach Więcej zdjęć (2)

Chrupiący świeży śledzik, smażony w pysznej migdałowej panierce. Podawany pszennymi grzankami.

Składniki:

Śledź smażony w migdałach

 

Sposób przygotowania:

Śledź smażony w migdałach
Śledzie dokładnie oczyszczamy, osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem, następnie panierujemy, kolejno mąka, jajko, migdały. Gotowe smażymy na rozgrzanym maśle na złoty kolor, musimy uważać aby nie przypalić, migdały mogą nabrać gorzkiego smaku. Talerz dekorujemy zieleniną, ja zawsze dodaje pszenne grzanki , układamy dwa usmażone śledziki. Pamiętajmy aby danie podawać gorące z lampką białego, wytrawnego wina. SMACZNEGO.
Śledź smażony w migdałach
Śledzika czyścimy, osuszamy , doprawiamy przyprawami.