Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Śledź w oleju wg Magda2601

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cebulę posiekać drobno . Filety ze śledzi wymoczyć w mleko przez godzinę.

Śledź w oleju wg Magda2601

Składniki:

Śledź w oleju wg Magda2601

 

  • 50 dag matiasów solonych
  • 5-6 łyżek mleka
  • 5 łyżek oliwy
  • 2 duże cebule

 

Sposób przygotowania:

Śledź w oleju wg Magda2601
Cebulę posiekać drobno . Filety ze śledzi wymoczyć w mleko przez godzinę. Opłukać , następnie dokładnie osuszyć włożyć do słoika kolejno warstwami : na przemian z cebulą. Zalać całe śledzie oliwą. Przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Przez ten okres czasu dojdą do siebie i nabiorą wspaniałego smaku. Idealne na wieczerzę wigilijną.
Smacznego!

Tagi:

śledź ryba