paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Śledź z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

puszne i szybkie danie idealne gdy zaskoczą nas goście

Śledź z fasolą

Składniki:

Śledź z fasolą

 

  • 0,5 kg filetów śledziowych z oleju
  • puszka fasoli jasiek
  • kubeczek jogurtu naturalnego
  • 150 mln majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • mały pęczek natki pietruszki
  • cukier
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Śledź z fasolą
Filety śledziowe odsączamy z oleju następnie kroimy w równe ok 2 cm paski. Fasole odcedzamy z zalewy dodajemy do śledzi, mieszamy. Jogurt łączymy z musztardą, mieszamy. Pietruszkę myjemy, siekamy bardzo drobno, dodajemy do sosu jogurtowo- musztardowego. Sos doprawiamy cukrem, solą i pieprzem do smaku według uznania. Przygotowany sos dodajemy do śledzi z fasolką mieszamy.