jurata

jurata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Śledź z suszonymi borowikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny śledzik z borowikami, w naszym domu jest przygotowywany wyłączne na kolację wigilijną

Śledź z suszonymi borowikami

Składniki:

Śledź z suszonymi borowikami

 

Sposób przygotowania:

Śledź z suszonymi borowikami
Platy śledzia namoczyć w zimnej wodzie (przez około 10-15 minut). Następnie pokroić je w kawałki i wyłożyć na talerz. Suszone borowiki moczyć przez około 5 minut w gorącej wodzie, następnie zagotować i gotować na małym ogniu 5 minut. Wystudzone borowiki pokroić w kostkę lub w paski. Cebule obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać pokrojone borowiki, sól i pieprz do smaku. Smażyć około 10 minut. Grzyby ostudzić i wyłożyć na ułożone kawałki śledzia.