dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Śledzie gajowego 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Przepis dostałam od kuzynki. Śledzie są bardzo smaczne i pasują na kolację wigilijną.

Śledzie gajowego 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śledzie gajowego 2

 

  • 1/ 2 kg płatów śledziowych w occie
  • 2 - 3 cebule
  • 1 słoik marynowanych grzybów
  • 3 łyż majeranku
  • 2 łyż koncentratu pomidorowego
  • pieprz, papryka ostra do smaku
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Śledzie gajowego 2
Cebulę obieramy i kroimy w plasterki lub półplasterki (jak kto woli). Ze śledzi ściągamy skórkę i kroimy w mniejsze kawałki. Cebulę przesmażamy na rozgrzanym oleju. Gdy cebula lekko się zeszkli dodajemy majeranek oraz pozostałe przyprawy i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy. Do przestudzonej cebuli dodajemy odcedzone grzybki i odrobinę zalewy z grzybków. Dokładnie mieszamy. Dodajemy śledzie i delikatnie mieszamy. Smacznego.
Śledzie gajowego 2
Obranę cebulę kroimy w plasterki lub półplasterki.
Śledzie gajowego 2
Śledzie obieramy ze skórki i kroimy w mniejsze kawałki.
Śledzie gajowego 2
Cebulkę złocimy, a następnie dodajemy przyprawy.
Śledzie gajowego 2
Do cebuli dodajemy grzybki i odrobinę zalewy.

Tagi:

grzyby