Śledzie na gorąco

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Śledzie na gorąco: Śledzie oczyścić ze skóry i pokroić w kostkę. Cebulę i ziemniaki obrać...

Śledzie na gorąco

Składniki:

Śledzie na gorąco

 

Sposób przygotowania:

Śledzie na gorąco

Śledzie oczyścić ze skóry i pokroić w kostkę. Cebulę i ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. Naczynie do zapiekania wysmarować 1 łyżką masła, ułożyć w nim cebulę, później śledzie. Wsypać ziele angielskie. Ziemniaki posypać solą, pieprzem i kawałkami masła, a następnie przełożyć do naczynia. Śmietanę wymieszać z żółtkami i tak powstałym sosem zalać zapiekankę. Piec ok 70-80 min w temp 180 st. Śledzie na gorąco podawać z zieloną sałatą.