Sposób przygotowania:
Śledzie opiekane z kartofelkami.
Ryby pozbawić płetw i łebków,wypatroszyć i opłukać pod kranem
z bieżącą wodą,osuszyć na sitku.Obtaczać w jajku i bułce tartej i
układać na blasze posmarowanej olejem.Kartofle obrać,opłukać i
pokroić na połówki lub ćwiartki oraz układać na blasze obok śledzi.
Paprykę opłukać,pokroić,usuwając nasiona i ogonek.Rozgrzać piekarnik do 150 st.C i piec z 30 min.obrócić ryby w trakcie pieczenia na drugą stronę.Kartofle można potrzymać dłużej,równi-
-eż sprawdzając,czy się upiekły.Po upieczeniu podawać z paskami świeżej papryki.
z bieżącą wodą,osuszyć na sitku.Obtaczać w jajku i bułce tartej i
układać na blasze posmarowanej olejem.Kartofle obrać,opłukać i
pokroić na połówki lub ćwiartki oraz układać na blasze obok śledzi.
Paprykę opłukać,pokroić,usuwając nasiona i ogonek.Rozgrzać piekarnik do 150 st.C i piec z 30 min.obrócić ryby w trakcie pieczenia na drugą stronę.Kartofle można potrzymać dłużej,równi-
-eż sprawdzając,czy się upiekły.Po upieczeniu podawać z paskami świeżej papryki.