Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Śledzie po hawajsku z ananasem i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne śledziki po hawajsku z ananasem i kukurydzą. Połączone sosem śmietanowo majonezowym z kurkumą.

Śledzie po hawajsku z ananasem i kukurydzą

Składniki:

Śledzie po hawajsku z ananasem i kukurydzą

 

  • filety śledziowe 6 sztuk
  • ananas w puszce 1/2 puszki
  • kukurydza w puszce 1/2 puszki
  • śmietana 18 proc 400 ml
  • majonez 2 łyżki
  • kurkuma 1/2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Śledzie po hawajsku z ananasem i kukurydzą
Śledzie matjast opłukać (u mnie małosolne więc nie moczę) i osuszyć.

Pokroić na kawałki wielkości 1,5-2cm. Otworzyć puszkę z ananasem i pokroić w kostkę.

Do miski włożyć śledzie, ananasa, kukurydzę. Zalać jogurtem wymieszanym z majonezem i kurkumą. Schłodzić w lodówce conajmniej godzinę.

Smaczne również następnego dnia :)

Tagi:

śledzie