zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Śledzie po hiszpańsku wg Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Śledzie w sosie pomidorową paprykowym, z dodatkiem cebuli i ogórków. Solidnie doprawione ostrą papryką.

Śledzie po hiszpańsku wg Zub3r'a Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śledzie po hiszpańsku wg Zub3r'a

 

Sposób przygotowania:

Śledzie po hiszpańsku wg Zub3r'a
Umyte pomidory kroimy w kostkę. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Na patelnie wylewamy łyżkę oleju i przesmażamy warzywa. Dodajemy kilka łyżek wody i dusimy do miękkości. Dodajemy do smaku sól, pieprz i ocet. Warzywa dokładnie studzimy. Przecieramy rzez sito. Do sosu dodajemy jedną cebulę drobno posiekaną oraz pokrojone w kostkę ogórki. Drugą cebulę kroimy w piórka i szklimy na patelni. Dodajemy 1 łyż papryki słodkiej. Dodajemy do sosu. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Dodajemy śledzie i kilka liści laurowych. Schładzamy. Smacznego!
Śledzie po hiszpańsku wg Zub3r'a
Warzywa dokładnie myjemy i kroimy w kostkę.
Śledzie po hiszpańsku wg Zub3r'a
Pomidory i paprykę dusimy do miękkośc i.
Śledzie po hiszpańsku wg Zub3r'a
Uduszone warzywa przecieramy przez sito.
Śledzie po hiszpańsku wg Zub3r'a
Sos pomidorowy mieszamy z warzywami i śledziami.