zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Śledzie po rosyjsku wg Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne śledzie w marynacie z dodatkiem marchwi, selera i przypraw. Bardzo prosta w przygotowaniu przystawka.

Śledzie po rosyjsku wg Zub3r'a Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śledzie po rosyjsku wg Zub3r'a

 

Sposób przygotowania:

Śledzie po rosyjsku wg Zub3r'a
Warzywa myjemy i obieramy. Marchew i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka. Ocet zagotowujemy z cukrem, solą, gorczycą i zielem angielskim. Dodajemy 2 szklanki wody i dodajemy warzywa. Dotujemy na wolnym ogniu ok 15 minut. Studzimy. Wywar doprawiamy do smaku. Dodajmy wymoczone w wodzie i pokrojone śledzie. Dodajemy liście laurowe. Schładzamy kilka godzin. Smacznego!
Śledzie po rosyjsku wg Zub3r'a
Marchew i seler ścieramy na tarce, cebulę kroimy w piórka.
Śledzie po rosyjsku wg Zub3r'a
Oce zagotowujemy z cukrem, solą i przyprawami.
Śledzie po rosyjsku wg Zub3r'a
Do wody z octem dodajemy warzywa i gotujemy kilka minut.
Śledzie po rosyjsku wg Zub3r'a
Do wystudzonej marynaty dodajemy śledzie.