Sposób przygotowania:
Śledzie pod pierzynką z buraczkami
Śledzie moczymy w wodzie. Następnie kroimy je w kostkę i układamy na dnie miski. Smarujemy je warstwą majonezu i posypujemy pieprzem. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, układamy ją jako kolejną warstwę. Korniszony kroimy w kostkę i układamy na cebuli. Ugotowane ziemniaki studzimy i kroimy w kostkę. Układamy je na ogórkach. Całość ponownie smarujemy majonezem i oprószamy pieprzem. Buraki gotujemy, po wystudzeniu ścieramy je na grubych oczkach tarki. Odciskamy nadmiar soku powstałego podczas ścierania i układamy w misce. Kolejno smarujemy majonezem i posypujemy pieprzem. Wierzch sałatki posypujemy startymi na drobnych oczkach tarki jajkami i posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę wstawiamy do lodówki do przegryzienia.
![Śledzie pod pierzynką z buraczkami Śledzie pod pierzynką z buraczkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sledzie-pod-pierzynka-z-buraczkami-133622.jpg)
![Śledzie pod pierzynką z buraczkami Śledzie pod pierzynką z buraczkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sledzie-pod-pierzynka-z-buraczkami-133623.jpg)
![Śledzie pod pierzynką z buraczkami Śledzie pod pierzynką z buraczkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sledzie-pod-pierzynka-z-buraczkami-133624.jpg)
![Śledzie pod pierzynką z buraczkami Śledzie pod pierzynką z buraczkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sledzie-pod-pierzynka-z-buraczkami-133625.jpg)
przejs