kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Śledzie w cynamonie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Miód, musztardę, olej i przyprawy wymieszać. Śledzie moczyć w zimnej wodzie przez 2 godziny, a następnie osuszyć.

Śledzie w cynamonie

Składniki:

Śledzie w cynamonie

 

  • matiasy 4 filety
  • cebule 2 szt
  • miód 2 łyżki
  • musztarda płynny 2 łyżki
  • olej 1 łyżki
  • pieprz 1 łyżeczki
  • cynamon 1 łyżeczki

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w cynamonie
Miód, musztardę, olej i przyprawy wymieszać.
Śledzie moczyć w zimnej wodzie przez 2 godziny, a następnie osuszyć.

Pokroić w małe dzwonka.
W słoiku układać śledzie i cebulkę pokrojoną w piórka.

Polewać sosem, do wyczerpania składników.
Przechowywać w słoiku.
Najlepsze są po dwóch dniach przechowywania.