Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Śledzie w oliwie z orzechami włoskimi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zaskakujący i pyszny sposób na śledzie.

Śledzie w oliwie z orzechami włoskimi

Składniki:

Śledzie w oliwie z orzechami włoskimi

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w oliwie z orzechami włoskimi
Odmoczone śledzie nalezy osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć musztardą dijon i zostawić w lodówce pod przykryciem na kilka godzin. Wyjąć, pokroić wedle uznania, mogą być prostokąty, włożyć do naczynia. Cebulę pokroić w drobniutką kostkę, a orzechy posiekać. Dodać do śledzi. Zalać oliwą, wymieszać, doprawić pieprzem. Wstawić do lodówki na najlepiej na noc pod przykryciem.