kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Śledzie w słoiku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszne śledzie z cebulką, mogą długo postać

Śledzie w słoiku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śledzie w słoiku

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w słoiku
śledzie wymyj i namocz na noc aby były małosolne. Następnego dnia umyj i pokrój w kawałki na ok 2-4 cm, cebulkę pokrój w bardzo drobną kosteczkę. Na dno słoika w którym będziesz układać śledzie ułóż cebulkę, wlej olej i połóż tyle kostek śledzi aby zakryć cebulkę, posyp pieprzem dosyć dużo, kolejna warstwa to znów cebula, 2 łyżki oleju, śledzie i pieprz. Tak przekładaj aż skończy się słoik. Ostatnia warstwa to cebulka z pieprzem. Najlepiej takie śledzie przygotować w słoiku z dużym wejściem :), lepiej będzie się śledziki wybierać. Idealnie pasują do kieliszka...bo wiadomo rybka lubi pływać :) Smacznego
Śledzie w słoiku
Etap 1 - śledzie wymocz i pokrój na kawałki 2 - 4 cm
Śledzie w słoiku
Eta 2 - przygotuj sobie słoik, najlepiej z szerokim wejściem
Śledzie w słoiku
Etap 3 - zacznij od ułożenia warstwy cebuli na dnie i przykryj śledziami
Śledzie w słoiku
Etap 4 - ostatnia warstwa to sama cebula, pokryta olejem

Tagi:

śledzie