Pavlov

Pavlov

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Śledzie w śmietanie wg Pavlov

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne, klasyczne śledzie

Śledzie w śmietanie wg Pavlov

Składniki:

Śledzie w śmietanie wg Pavlov

 

  • 1 kg filetów śledziowych solonych
  • 1 cebula
  • 1 szkl gęstej śmietany
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w śmietanie wg Pavlov
Śledzie wymoczyć najlepiej przez cały dzień, zmieniając dość często wodę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Śmietanę wymieszać z cebulką. Śledzie pokroić w mniejsze kawałki i wymieszać ze śmietaną. Wszystko przełożyć do zamykanego pojemnika czy słoika i odstawić na dobę by smaki się przegryzły.