Śledzie w sosie chrzanowym z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i aromatyczne śledzie, proste do przygotowania

Śledzie w sosie chrzanowym z koperkiem

Składniki:

Śledzie w sosie chrzanowym z koperkiem

 

  • 60-70 - dag matiasy,
  • 2 łyżki - chrzan tarty,
  • 2-3 szt - ogórki konserwowe,
  • 4 łyżki - śmietana,
  • koperek,
  • pieprz,

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w sosie chrzanowym z koperkiem
Ogórki pokroić w kostkę, koperek posiekać. Matiasy wymoczyć przez około 2-3 godziny w mleku. Wymoczone matiasy osuszyć i pokroić na dwu centymetrowe paski i ułożyć je w misce, a na nie ułożyć pokrojone ogórki. Chrzan wymieszać ze śmietaną oraz z posiekanym koperkiem i odrobiną pieprzu. Przygotowanym sosem polać śledzie. Schłodzić.

Tagi:

tarta