Sposób przygotowania:
Tort Schwrzwaldzki
Ciasto rumowo-kawowe:
Miękkie masło dobrze zmiksuj i dodawaj stale mieszając cukier, cukier waniliowy i jajka. Proszek do pieczenia zmieszaj z mąką i dodaj do powstałej masy, a następnie wszystkie pozostałe składniki: kawę, orzechy, kakao, cynamon i rum.
Formę 18 cm wysmaruj olejem, przełóż ciasto i piecz w nagrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku do suchego patyczka, około 45 minut.
Ostudzone ciasto przekrój na dwa placki.
Krem:
Miękkie masło zmiksuj, potem stopniowo dodawaj cukier puder i kiedy cały połączy się z masłem również partiami dodawaj serek homo i olejek migdałowy.
Na pierwszy blat wyłóż krem, na to wiśniowa frużeline, przykryj drugim blatem, górę i boki pokryj resztą kremu i udekoruj.
Włóż na dwie godziny do lodówki.
Pokochasz ten tort!!!
Miękkie masło dobrze zmiksuj i dodawaj stale mieszając cukier, cukier waniliowy i jajka. Proszek do pieczenia zmieszaj z mąką i dodaj do powstałej masy, a następnie wszystkie pozostałe składniki: kawę, orzechy, kakao, cynamon i rum.
Formę 18 cm wysmaruj olejem, przełóż ciasto i piecz w nagrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku do suchego patyczka, około 45 minut.
Ostudzone ciasto przekrój na dwa placki.
Krem:
Miękkie masło zmiksuj, potem stopniowo dodawaj cukier puder i kiedy cały połączy się z masłem również partiami dodawaj serek homo i olejek migdałowy.
Na pierwszy blat wyłóż krem, na to wiśniowa frużeline, przykryj drugim blatem, górę i boki pokryj resztą kremu i udekoruj.
Włóż na dwie godziny do lodówki.
Pokochasz ten tort!!!