Sposób przygotowania:
Śledzie z koperkiem
Liście sałaty umyć, osączyć.
Gałązki koperku umyć, osuszyć.
Filety przekroić wzdłuż na pół.
Olej wymieszać z sokiem z cytryny.
Wymieszanym sokiem z olejem, skropić filety śledziowe.
Filety śledziowe zawinąć w ślimaczki do środka włożyć koperek, spiąć wykałaczką.
Na półmisku ułożyć liście sałaty, a na sałacie ułożyć
śledzie zawijane .
Gałązki koperku umyć, osuszyć.
Filety przekroić wzdłuż na pół.
Olej wymieszać z sokiem z cytryny.
Wymieszanym sokiem z olejem, skropić filety śledziowe.
Filety śledziowe zawinąć w ślimaczki do środka włożyć koperek, spiąć wykałaczką.
Na półmisku ułożyć liście sałaty, a na sałacie ułożyć
śledzie zawijane .