suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Śledzik po mojemu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne śledziki na każdą okazję.

Śledzik po mojemu

Składniki:

Śledzik po mojemu

 

Sposób przygotowania:

Śledzik po mojemu
Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez ok 2 godziny (aby usunąć nadmiar soli), następnie kroimy na małe kawałki, wkładamy do misy. Cebulę drobniutko kroimy i dodajemy do filetów śledziowych. Zalewamy octem, mieszamy, następnie dodajemy olej, zioła i przyprawy i znowu mieszamy wszystkie składniki. Wkładamy do lodówki (najlepiej na noc)
Im dłuższy czas marynowania tym smak śledzi jest lepszy (śledzie przechodzą wówczas wszystkimi składnikami).

Tagi:

zioła