misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Śledziowe roladki z farszem grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

polecam roladki śledziowe na przekąskę....

Śledziowe roladki z farszem grzybowym

Składniki:

Śledziowe roladki z farszem grzybowym

 

  • 75 dag płatów śledziowych
  • 3 średnie cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 5 dag grzybów suszonych
  • pieprz
  • 4 ogórki kwaszone
  • natka

 

Sposób przygotowania:

Śledziowe roladki z farszem grzybowym
Śledzie namocz, cebule pokrój w cieniutkie talarki, podsmaż na oleju. Dodaj i ugotowane i posiekane grzyby, chwilę podduś razem. Dodaj pieprz i posiekana natkę (kilka gałązek odłóż). Płaty śledziowe smaruj dość grubo przyrządzonym farszem, a następnie zwijaj jak rolmopsy i układaj na półmisku. Obierz i pokrój w plasterki kwaszone ogórki, obłóż nimi śledzie, na koniec udekoruj roladki gałązkami natki.