czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Śledziowe rożki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Filety podane w ten sposób są bardzo efektowne i równie smaczne.

Śledziowe rożki

Składniki:

Śledziowe rożki

 

Sposób przygotowania:

Śledziowe rożki
Śledzie zalać gazowaną wodą i moczyć przez ok. godz. Cebulę obrać i drobno posiekać. Pomarańczę obrać ze skóry, usunąć białą błonkę i pokroić cząstki w drobną kostkę. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i wraz z ogórkiem pokroić w drobną kostkę. Wszystko razem wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Nakładać farsz na osączone filety, zwinąć i spiąć wykałaczką. Ułożyć na półmisku. Udekorować.