Sposób przygotowania:
Ślimaczki
Rodzynki skropić rumem.
Ser wymieszać z 2 łyżkami cukru, olejem, skórką cytrynową i solą.
Mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia dodać do masy serowej.
Zagnieść.
Na stolnicy posypanej mąką rozwałkować prostokąt i posmarować masłem. Posypać na wierzchu resztą cukru, rodzynkami i migdałami.
Ciasto zwinąć i pokroić na kawałki grubości 1,5 cm.
Blachę wysmarować tłuszczem, rozłożyć kawałki ciasta i przycisnąć na płasko. Piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stop.C.
Wyjąć i ostudzić.
Przesiać cukier puder i wymieszać z sokiem cytrynowym i polukrować.
Ser wymieszać z 2 łyżkami cukru, olejem, skórką cytrynową i solą.
Mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia dodać do masy serowej.
Zagnieść.
Na stolnicy posypanej mąką rozwałkować prostokąt i posmarować masłem. Posypać na wierzchu resztą cukru, rodzynkami i migdałami.
Ciasto zwinąć i pokroić na kawałki grubości 1,5 cm.
Blachę wysmarować tłuszczem, rozłożyć kawałki ciasta i przycisnąć na płasko. Piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stop.C.
Wyjąć i ostudzić.
Przesiać cukier puder i wymieszać z sokiem cytrynowym i polukrować.