MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Ślimaczki 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne ślimaczki podajemy jako przekąski na zimno lub na gorąco.

Ślimaczki 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ślimaczki 5

 

Sposób przygotowania:

Ślimaczki 5
Szynkę, ser, pieczarki i paprykę kroimy w małą kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy, natkę opłukujemy i kroimy .Do miski wbijamy białko jajka ,roztrzepujemy ze śmietaną i wsypujemy wszystkie składniki, mieszamy dodajemy sól i pieprz.Ciasto rozkładamy wraz z papierem a następnie wsypujemy gotowy farsz i zawijamy ciasno jak roladę wzdłuż krótkiego boku. Następnie roladę kroimy w plastry o grubości 2 cm. Formę do pieczenia spryskujemy olejem i układamy ślimaki.Ślimaki smarujemy żółtkiem .Pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Zdejmujemy po 5 minutach, gdy lekko ostygną.Podajemy na zimno lub gorąco np. z keczupem.
Ślimaczki 5
Podstawowe produkty to szynka, ser, kukurydza,pieczarki,papryka,ciasto francuskie, pietruszka.
Ślimaczki 5
Białko roztrzepujemy ze śmietaną i wsypujemy wszyskie składniki, mieszamy i przyprawiamy do smaku.
Ślimaczki 5
Cisto rozkładamy i wsypujemy na nie masę warzywną.
Ślimaczki 5
Roladę kroimy w plastry o grubości 2 cm i pieczemy przez 20 minut.