Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Ślimaczki z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Drożdżowe ślimaczki ale pizza ze smażonym boczkiem z cebulką, pomidorem ,oliwkami, papryką posypane żółtym serem i doprawione przyprawami.

Ślimaczki z boczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ślimaczki z boczkiem

 

  • Ciasto:
  • 1/2 kg mąki
  • 25g drożdży
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 300ml wody
  • 3 łyżki oleju

 

 

  • Oraz:
  • jajo

Sposób przygotowania:

Ślimaczki z boczkiem
Nadzienie: Paprykę , pomidora i oliwki pokroić. Ser żółty zetrzeć na tarce. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju z posiekaną cebulką. Ciasto: W letniej wodzie rozpuścić cukier i drożdże. Dodać do mąki wymieszanej z solą i zagnieść ciasto. Na końcu dodać olej i wyrabiać aż się całkiem wchłonie. Odstawić do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie rozwałkować na duży prostokąt , posmarować ketchupem i majonezem na to równomiernie rozłożyć warzywa , boczek , doprawić przyprawami i posypać serem żółtym. Ciasto zwinąć w roladę i odstawić na 45 minut. Po tym czasie pokroić roladę na plastry i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ślimaczki posmarować rozbełtanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25-30 minut.
Ślimaczki z boczkiem
W letniej wodzie rozpuścić cukier i drożdże. Dodać do mąki wymieszanej z solą i zagnieść ciasto. Na końcu dodać olej i wyrabiać aż się całkiem wchłonie. Odstawić do wyrośnięcia
Ślimaczki z boczkiem
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju z posiekaną cebulką
Ślimaczki z boczkiem
Gdy wyrośnie rozwałkować na duży prostokąt , posmarować ketchupem i majonezem na to równomiernie rozłożyć warzywa , boczek , doprawić przyprawami i posypać serem żółtym. Ciasto zwinąć w roladę i odstawić na 45 minut.
Ślimaczki z boczkiem
Po tym czasie pokroić roladę na plastry i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ślimaczki posmarować rozbełtanym jajkiem. Upiec Po tym czasie pokroić roladę na plastry i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ślimaczki