Sposób przygotowania:
Ślimaczki z jagodami i serkiem mascarpone
Z drożdży i łyżki cukru zrobić rozczyn. Resztę składników ciasta, włożyć do wysokiego naczynia i wymieszać ( jajko wcześniej roztrzepać, a masło roztopić). Dodać rozczyn i zarobić ciasto, oprószyć lekko mąka i pozostawić pod przykryciem do podwojenia objętości. Po tym czasie wyjąć ciasto na stolnicę lekko wyrobić i rozwałkować prostokąt. Posmarować nadzieniem z serka mascarpone ( serek wymieszać z jajkiem i roztopioną czekoladą) i posypać jagodami.. Całość zwinąć w rulon i pokroić na ok. 12 ślimaków. Układać je na blaszce do pieczenia wyłożonej folią lub papierem do pieczenia, pozostawić na ok 1 godzinę do wyrośnięcia. Piec w 190 stopniach przez ok. 30 minut. po upieczeniu można oprószyć cukrem pudrem.