Sposób przygotowania:
Ślimaczki z szynką i serem camembertETAP 1:
![Ślimaczki z szynką i serem camembert Ślimaczki z szynką i serem camembert](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/slimaczki-z-szynka-i-serem-camembert-402747.jpg)
Ciasto francuskie formuję w kształcie prostokąta, smaruję sosem czosnkowym. Pieczarki myję, siekam w drobną kosteczkę wrzucam na roztopione na patelni masło, wlewam mleko, doprawiam do smaku solą i pieprzem podsmażam do momentu całkowitego odparowania soku.
ETAP 2:
![Ślimaczki z szynką i serem camembert Ślimaczki z szynką i serem camembert](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/slimaczki-z-szynka-i-serem-camembert-402748.jpg)
Na cieście rozkaładam szynkę oraz wystudzone pieczarki,
ETAP 3:
![Ślimaczki z szynką i serem camembert Ślimaczki z szynką i serem camembert](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/slimaczki-z-szynka-i-serem-camembert-402749.jpg)
oraz pokrojony w cienkie plasterki krażek sera camembert,
ETAP 4:
![Ślimaczki z szynką i serem camembert Ślimaczki z szynką i serem camembert](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/slimaczki-z-szynka-i-serem-camembert-402750.jpg)
całość zawijam w rulon, kroję na plastry, układam na blasze wyłożonej pergaminem, wkładam do nagrzanego do 195*c piekarnika i zapiekam około 15-20 minut-do lekkiego zrumienienia. Podaję od razu gorace.
Smacznego!