Sposób przygotowania:
Śliwkowy przekładaniec
Śliwki wydrylować, posypać 4 łyżkami cukru i chwilkę poddusić.
Masło,20 dkg cukru,cukier waniliowy i jajka utrzeć.Dodać otartą skórkę z cytryn,mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Upiec w prodiżu lub w tortownicy 2 placki, ostygnięte nasączyć winem. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, wymieszać z migdałami, połączyć z żelatyną wg przepisu na opakowaniu.
Na placek wyłożyć smazone śliwki, pozostawiając kilka do dekoracji i część bitej śmietany.Przykryć drugim ciastem, posmarować resztąbitej smietany, udekorować brzoskwiniami i połówkami śliwek.
Masło,20 dkg cukru,cukier waniliowy i jajka utrzeć.Dodać otartą skórkę z cytryn,mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Upiec w prodiżu lub w tortownicy 2 placki, ostygnięte nasączyć winem. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, wymieszać z migdałami, połączyć z żelatyną wg przepisu na opakowaniu.
Na placek wyłożyć smazone śliwki, pozostawiając kilka do dekoracji i część bitej śmietany.Przykryć drugim ciastem, posmarować resztąbitej smietany, udekorować brzoskwiniami i połówkami śliwek.
Natala1210
iwi69
eli_555