cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Słodka papryka nadziewana twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Słodka papryka nadziewana twarogiem

Słodka papryka nadziewana twarogiem

Składniki:

Słodka papryka nadziewana twarogiem

 

  • 1 kg słodkiej papryki,
  • 250-300 g twarogu,
  • 4 pomidory,
  • 2 jaka,
  • olej roślinny,
  • sól i pieprz do smaku,
  • natka pietruszki.

 

Sposób przygotowania:

Słodka papryka nadziewana twarogiem

Paprykę
umyć, oczyścić. 2 pomidory umyć, pokroić w drobną kostkę. Do twarogu dodać
jajka, pomidory, posiekaną natkę pietruszki, sól. Wszystko dokładnie wymieszać.
Oczyszczoną paprykę napełnić przygotowanym nadzieniem. Naczynie do zapiekania
wysmarować olejem, ułożyć paprykę. Pomiędzy nią ułożyć cząstki pozostałych
pomidorów. Podlać odrobiną wody, zapiec w gorącym piekarniku.


 

Tagi:

papryka