Sposób przygotowania:
Słodka poezja toffi
2 puszki mleka słodzonego zalewamy w garnku wodą i gotujemy pod przykryciem ok 3 godzin (w razie potrzeby wodę można uzupełnić) gorące puszki wyciągamy z garnka i na ciepło otwieramy!( kiedy ostygną karmel przykleja się do ścianek i trudniej wychodzi z puszki). Zostawiamy do ostygnięcia. W czasie gdy puszki się gotują, pieczemy biszkopt według dowolnego przepisu. Można tez użyć gotowego. W makutrze rozcieramy kostkę margaryny na puszysta masę ,następnie dodajemy po łyżce ostudzony karmel (lepszy jest jeśli dodamy nie 2 a 1,5 puszki masy) i ucieramy na gładką masę. Krem wykładamy na biszkopt. Rum mieszamy z woda w proporcji 50 ml rumu:100ml wody. Krótko nasączamy po kolei każdy herbatnik i układamy na powierzchni kremu jeden obok drugiego. Przygotowujemy polewę czekoladową: jajko lekko sparzyć i wbić do kubka. 1/2 kostki margaryny rozpuścić i lekko przestudzić, dodać do jajka, wsypać kakao, cukier i zmiksować jak na kogel mogel. Masa powinna zacząć gęstnieć. Polewą pokrywamy powierzchnię herbatników i dekorujemy orzechami.