Sposób przygotowania:
Słodka zapiekanka kakaowa z twarogiem.
Na stolnicę wsypać mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia,posiekać z masłem na wiórki ostrym nożem,zsunąć na stos,zrobić dołek wbić jajka,dodać cukier i cukier waniliowy oraz cztery łyżki pełne kakao.Wyrabiać i zagnieść w kulę,a trochę z tego odłożyć na kruszonkę.Twaróg zaś wypakować do miski i zmieszać z cukrem i żółtkiem,odstawić.Banany umyć,obrać i pokroić na plasterki,odkroić ciemne końcówki i wyrzucić.Blaszkę wysmarować resztą tłuszczu,wysypać bułką tartą.Wyłożyć ciasto na blaszkę,pozalepiać na brzegach.wstawić do uprzednio nagrzanego piekarnika do 190 st.C na 20 min.Potem kłaść twaróg,a na to plasterki bananów i posypać na wierzchu kruszonką.Wstawić zapiekankę na 30 min.zmniejszyć przy tym temperaturę do 170 st.C.Piec,dopóki kruszonka nie zarumieni się.Po upieczeniu wystudzić i wyjąć.Kroić i podawać na talerzykach deserowych.