Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Bigos z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gdy tylko jest młoda kapusta, zabieram się za gotowanie bigosiku, z dużą ilością zieleniny. Tak przygotowana kapustka smakuje wszystkim domownikom.

Bigos z młodej kapusty

Składniki:

Bigos z młodej kapusty

bigosik

  • kapusta świeża - 1 główka
  • sól i pieprz
  • kiełbasa
  • cebula - 1 szt
  • natka pietruszki
  • koperek
  • szczypiorek
  • ziele angielskie - 2 ziarenka
  • listek laurowy - 2 szt
  • tłuszcz do smażenia
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Bigos z młodej kapusty
Kiełbasę pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu po kiełbasie. Kapustę drobno pokroić, przełożyć do rondla, zalać 300 ml wody, dusić kilka minut. Następnie dodać do kapusty, ziele angielskie, listek laurowy i kiełbasę z cebulą.

Koperek, natke i szczypiorek, opłukać, drobno pokroić, dodać do kapusty, chwilę razem poddusić. Na samym końcu doprawić kapustę koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem do smaku, zagotować.