Sposób przygotowania:
Bigos z młodej kapusty
Kiełbasę pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu po kiełbasie. Kapustę drobno pokroić, przełożyć do rondla, zalać 300 ml wody, dusić kilka minut. Następnie dodać do kapusty, ziele angielskie, listek laurowy i kiełbasę z cebulą.
Koperek, natke i szczypiorek, opłukać, drobno pokroić, dodać do kapusty, chwilę razem poddusić. Na samym końcu doprawić kapustę koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem do smaku, zagotować.
Koperek, natke i szczypiorek, opłukać, drobno pokroić, dodać do kapusty, chwilę razem poddusić. Na samym końcu doprawić kapustę koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem do smaku, zagotować.