Sposób przygotowania:
Słodki prezydent
BISZKOPT Białka ubić na sztywno. Do żółtek dodajemy 2 łyżki wody przegotowanej i mieszamy. Dodajemy do białek, następnie dajemy cukier i mieszamy 3 minuty. Na koniec dodajemy mąkę i proszek do pieczenia i mieszamy delikatnie. Pieczemy na złoty kolor. MASA: 500 ml mleka odlewamy i dodajemy do niej żółtka, mąkę ziemniaczaną mieszamy. Pozostałe mleko gotujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy pozostałe delikatnym strumieniem i mieszamy do momentu aż zgęstnie. Masła miksujemy i dodajemy do nich po łyżce ostudzonej masy. Dodajemy wódkę. Masę dzielimy na dwie części do jednej dodajemy kakao, czekoladę pokrojoną w kostkę, rodzynki i mieszamy wykładamy na biszkopt. Do drugiej dodajemy dobrze odsączone ananasy pokrojone w kostkę. I wykładamy na ciemną masę. Na wierzch dajemy polewę POLEWA; Kakao, mleko, cukier, margarynę dajemy do rondelka i gotujemy. Wylewamy na ciasto