Sposób przygotowania:
Słodkie bułeczki z miodem
Mąkę wymieszać z proszkiem i przesiać,dodać do niej sól i cukier oraz wymieszać na sucho. Masło pokroić w kosteczkę i dodać do mąki, następnie delikatnie wszystko wymieszać ma powstać coś w rodzaju kruszonki. Jabłka obrać, pokroić w kostkę i dodać do roztartej z masłem mąki, wymieszać. Miód ubić z mlekiem i jajkami, dolać do pozostałych składników i wyrobić ciasto. Odstawić na 30 min. Na stolnicy podsypać dość dużo mąki bo ciasto się klei i maczając dłonie w mące rozciągnąć na placek do 2cm grubości, wyciąć krążki i uformowane bułeczki ułożyć na wysmarowanej blaszce. Piekarnik nagrzać do 200st i do gorącego wstawić bułki, piec do 15 min, po upieczeniu zostawić na kratce kilka minut.
Lemonaga
cherry
iziona
Wcale się nie dziwię bo pachną wspaniale :)