Sposób przygotowania:
Słodkie naleśniki z cukinią
Ze składników na naleśniki:
Wszystkie składniki razem miksujemy, a następnie smażymy na patelni cienkie naleśniki.
Ze składników na masę czekoladowo - cukiniową:
Umytą i wydrążoną cukinię ścieramy na waskich oczkach i lekko odciskamy - przesmażamy ok 3-4 minuty na patelniz dodatkiem masła, następnie wlewamy mleko, dodajemy cukier, kakao oraz czekoladę - dalej smażymy do czasu aż czekolada się rozpuści, a nastepnie wsypujemy zarodki pszenne i dalej przesmażamy, ciągle mieszając do czasu aż calość nieco zgęstnieje - pozostawiamy do wychłodzenia.
Wszystkie składniki razem miksujemy, a następnie smażymy na patelni cienkie naleśniki.
Ze składników na masę czekoladowo - cukiniową:
Umytą i wydrążoną cukinię ścieramy na waskich oczkach i lekko odciskamy - przesmażamy ok 3-4 minuty na patelniz dodatkiem masła, następnie wlewamy mleko, dodajemy cukier, kakao oraz czekoladę - dalej smażymy do czasu aż czekolada się rozpuści, a nastepnie wsypujemy zarodki pszenne i dalej przesmażamy, ciągle mieszając do czasu aż calość nieco zgęstnieje - pozostawiamy do wychłodzenia.