Sposób przygotowania:
Słodkie pieczarki
Obie mąki wymieszać z sodą i przesiać.
Margarynę z cukrem pudrem ucieramy na puszystą masę, następnie dodajemy jajko ciągle ucierając. Do utartej masy wsypujemy stopniowo wymieszane mąki z sodą mieszając mikserem ciasto aż powstaną grudki ciasta. Zlepiamy ciasto rękami w jedną kulę. Odkładamy do lodówki na ok. 15 minut. Po tym czasie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego (wielkość zależy od posiadanej butelki) i układamy w odstępach na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Ponieważ ciasto jest dość luźne przy formowaniu kulek należy dłonie obsypać mąką. Szyjkę butelki maczamy w kakao i delikatnie wciskamy w kulkę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 15-18 minut (w zależności od wielkości).
SMACZNEGO!
Margarynę z cukrem pudrem ucieramy na puszystą masę, następnie dodajemy jajko ciągle ucierając. Do utartej masy wsypujemy stopniowo wymieszane mąki z sodą mieszając mikserem ciasto aż powstaną grudki ciasta. Zlepiamy ciasto rękami w jedną kulę. Odkładamy do lodówki na ok. 15 minut. Po tym czasie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego (wielkość zależy od posiadanej butelki) i układamy w odstępach na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Ponieważ ciasto jest dość luźne przy formowaniu kulek należy dłonie obsypać mąką. Szyjkę butelki maczamy w kakao i delikatnie wciskamy w kulkę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 15-18 minut (w zależności od wielkości).
SMACZNEGO!
Ma-Gosia
mela25
jaNina
bajtek