Sposób przygotowania:
Słodkie vol-au-vent
W cieście francuskim wyciąć krążki o średnicy 6-7 cm. W 2/3 liczby krążków kolejno powycinać mniejszym wykrojnikiem tzw."pokrywki" dla naszych koszyczków. Wyjąć "pokrywki" z reszty ciasta. Otrzymamy pierścienie. Na każdy pojedynczy krążek potrzebujemy dwa pierścienie oraz jedną pokrywkę. Pełny krążek smarujemy żółtkiem i nakładamy dwa pierścienie, smarujemy żółtkiem. Pokrywki należy również posmarować żółtkiem, ale piec oddzielnie. Gotowe foremki i pokrywki piec w nagrzanym piekarniku do 180°C przez ok. 15 min. Upieczone foremki wypełnić wiśniami, pokrojonym bananem, mandarynką i borówką. Posypać startą czekoladą. Można napełnić bitą śmietaną, budyniem lub innymi owocami wg własnych upodobań. Pokrywkami zamknąć vol-au-vent.