Sposób przygotowania:
Słodko-kwaśne risotto
-piersi z kurczaka pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawami, podsmażyć na małej ilości tłuszczu
-ryż ugotować
-cebulę pokroić w kostkę, zeszklić, po chwili dodać pokrojoną w kostkę marchew, pociętą krótkie paski fasolkę szparagową, kukurydzę, groszek i pokrojonego w kostkę ananasa
- dusić wszystko do miękkości
-wszystkie składniki wymieszać, przyprawić używając wegety, pieprzu i chilli.
-ryż ugotować
-cebulę pokroić w kostkę, zeszklić, po chwili dodać pokrojoną w kostkę marchew, pociętą krótkie paski fasolkę szparagową, kukurydzę, groszek i pokrojonego w kostkę ananasa
- dusić wszystko do miękkości
-wszystkie składniki wymieszać, przyprawić używając wegety, pieprzu i chilli.