czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Słodko-ostre żeberka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne, soczyste, pieczone żeberka w słodko-ostrej marynacie, to proste do przygotowania danie obiadowe.

Słodko-ostre żeberka

Składniki:

Słodko-ostre żeberka

 

 

  • marynata:
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 papryczki chili
  • 1 liść laurowy
  • 5 ziaren jałowca
  • 5 łyżek sosu słodkie chili
  • 3 łyżki pasty warzywnej pindżur
  • 2 łyżeczki jarzynki

Sposób przygotowania:

Słodko-ostre żeberka
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, chili pokroić w plasterki, dodać pozostałe składniki marynaty, wymieszać, dodać pokrojone na kawałki żeberka, wymieszać, żeby mięso pokryło się marynatą i odstawić do lodówki najlepiej na noc.

Następnie przełożyć do naczynia do zapiekania i piec pod przykryciem do miękkości mięsa. Podawać z ulubionymi dodatkami.