Sposób przygotowania:
Słoikowe babeczki truskawkowe
Wyparzone i suche słoiki wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. ( proponuję użyć 5 słoików 300 ml lub 4 o pojemności 350 ml, bo mi trochę ciasta wypłynęło ). Mąkę przemieszać widelcem z cukrem i proszkiem do pieczenia w jednej misce. Do drugiej wlać mleko, olej, dodać jajka i dżem i też widelcem wymieszać.
Do płynnych składników wsypać suche i wymieszać ale niedbale. Ciasto rozdzielić do przygotowanych słoiczków. Słoiki umieścić na dowolnej blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 - 175 stopni ( w zależności od piekarnika ) na drugi poziom od dołu i piec 30 - 35 minut. Upieczone babeczki wyjąć ze słoików ( wychodzą bez problemu ) i oprószyć cukrem pudrem.
Do płynnych składników wsypać suche i wymieszać ale niedbale. Ciasto rozdzielić do przygotowanych słoiczków. Słoiki umieścić na dowolnej blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 - 175 stopni ( w zależności od piekarnika ) na drugi poziom od dołu i piec 30 - 35 minut. Upieczone babeczki wyjąć ze słoików ( wychodzą bez problemu ) i oprószyć cukrem pudrem.
misia5
zewa
Dziękuję i proszę bardzo, częstuj się :)
2milutka
zewa
A no cuda, hi, hi :)
monikaT83
Netka
zbysiowa
miszelka golonka
Sarenka
zewa
julcia12437
zewa
Julcia w składnikach i opisie napisałam, 4 słoiczki ale proponuję 5 bo mi za bardzo wyrosły i trochę ciasta wypłynęło :)
Aha i słoiczki muszą być proste bez zwężeń u góry bo babeczki nie wyjdą po upieczeniu.
mysza75
zewa
Dzięki :)
edytaha
zewa
Dzięki Edytko :)
marietta